Изследователи от Ягелонския университет в Краков направиха обещаваща първа стъпка към

...
Изследователи от Ягелонския университет в Краков направиха обещаваща първа стъпка към
Коментари Харесай

Учени откриха как да забавят инфекцията на коронавируса

Изследователи от Ягелонския университет в Краков направиха обещаваща първа стъпка към изобретяване на лекарство или ваксина. Те откриха метод, чрез който да забавят инфекцията на ковид SARS-CoV-2, написа Полската генция за пресата.

„ Веществото, което разработихме, е иновация от международна класа “, съобщи професорът-вирусолог Кшиштоф Пиртс, написа БГНЕС. Изобретението е химично съединяване, наречено HTCC. Съобщава се, че въздейства освен на SARS-CoV-2, само че и на MERS-CoV - причинителят на респираторния синдром в Близкия изток, който се появи в Саудитска Арабия през есента на 2012 година

Сега полските учени възнамеряват да стартират клинични изпитвания на тяхното лекарство. HTCC е патентован и преди този момент тестван върху животни, само че към момента не е получено позволение за приложимост при хора. При гризачите това вещество не провокира утежняване на работата на дихателната система и не демонстрира токсичност.

HTCC-полимерното съединяване е основано въз основата на хитозан, получен от скариди или гъби. Изследователите са разкрили, че този полимер се свързва с протеина, който образува „ корона “ на вируса и блокира взаимоотношението му с клетъчния рецептор, т.е. не може да навлезе в човешките кафези.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР